Despre mine

ing. SABĂU IOAN

Numele meu este Sabău Ioan, locuiesc si am stupina intr-o zona de munte, la periferia orasului Viseu de Sus, judetul Maramures, lateral de soseaua principala, circa 200 m. Este o zona montana nepoluata, nu se fac stropiri de nici un fel, albinele avand cele mai bune conditii, iar mierea este, dupa parerea mea, de cea mai buna calitate. Zona cuprinde livezi, salcam, tei, padure de molid, fanete.

Sunt la baza inginer, stupar din 2005 si continui o traditie a familiei, intrerupta pentru o vreme. Avem diferite sortimente de miere de-alungul unui an: de livada, salcam, tei, mana, poliflora(fanete). In plus polen de papadie, livada, salcie si ce mai ofera o natura generoasa din punct de vedere melifer. Deplasez albinele in pastoral, la salcam, pe Salauta, circa 50 km si uneori la zmeura pe raul Vaser sau la Borsa.

Despre miere

Exista unele discutii cu privire la calitatea mierii bio vs mierea conventionala. Dupa parerea mea exista doua elemente care dau calitatea mierii. Primul tine de zona unde culeg albinele: daca este poluata sau nu. Al doilea tine de tehnologia apicola. Aici cred ca daca se respecta o tehnologie apicola corecta, mierea este de cea mai buna calitate. Mai exact, cuibul este al albinelor, iar magazinul (catul/etajul) este al apicultorului. In cuib se fac tratamente, stimulari, hraniri suplimentare, magazinul este exclusiv, asa cum ii spune si numele, un depozit de miere. Nu se fac tratamente inainte de sfarsitul lunii iulie, nu se fac hraniri cu sirop in timpul culesurilor. De aceea consider ca mierea pe care o produc si o promovez este de foarte buna calitate. Chiar daca nu este atestata (certificata) ca fiind bio .

Se stie ca mierea cristalizeaza dupa cateva luni, exceptie face cea de salcam, care cristalizeaza mult mai tarziu, pentru ca are mai putina glucoza in raport cu continutul de fructoza. Mierea poate fi comercializata cristalizata sau in stare fluida, daca este incalzita la o temperatura maxima de 35 grade. Incalzita la aceasta temperatura, mierea nu isi pierde proprietatile (nu se distrug enzimele – partea vie). Dovada ca mierea are aceeasi calitate, este faptul ca dupa un timp cristalizeaza din nou.

Din combinatia mierii de salcam cu laptisor de matca, polen crud si tinctura de propolis am obtinut un praparat pe care l-am numit APIPLUS si care are o valoare terapeutica deosebita.

I-am studiat efectul timp de cativa ani. De la o simpla raceala, care dispare in 3-4 zile si pana la cele mai grave boli, ca adjuvant, acest preparat are un efect benefic asupra sanatatii.

Atat extractia cat si depozitarea mierii le fac in echipamente din inox, decristalizarea o fac fie cu rezistenta de decristalizare cu termostat, in cazul mierii depozitata in maturatoare (butoaie), fie in minicamera de decristalizare, cand mierea este in borcane. Temperatura de decristalizare este de 35 grade. Mierea se pastreaza la temperatura camerei, nicidecum in frigider. Idem preparatul apicol APIPLUS.

Livrare rapida

Livare prin curier in toata tara.

Calitate garantata

Produse naturale certificate.

Oferte speciale

Profita de ofertele speciale.

Shopping Cart
Scroll to Top